Martin Visser

divider

Martin Visser

Martin Visser (1922-2009) ontwerpt van jongs af aan al meubels. Toch duurt het even voordat hij bekend wordt als Nederlands meubelontwerper. Na zijn opleiding waterbouwkunde werd hij bouwkundig tekenaar. Later ontwerpt hij zijn eerste meubels voor een vriend en werkt hij op de meubelafdeling van De Bijenkorf in Amsterdam. Daar komt Martin Visser in contact met Spectrum, waar hij in 1955 hoofdontwerper van de meubelfabriek wordt.

Martin Visser meubels

divider

Martin Visser bank

Bij Spectrum ontwerpt Martin Visser tafels, stoelen, kasten en banken. Hij wordt bekend met de Spectrum slaapbank BR 02. Een verstelbare slaapbank die hij continu bleef verbeteren. Nu een tijdloze klassieker die in elk interieur past. Andere bekende meubels van Martin Visser zijn de: SZ 01 en SZ 02 fauteuils, SE 05, SEO 06 en SE 07 eetkamerstoelen en de TE 06 tafel.

Martin Visser kunstverzamelaar

Naast meubelontwerper hield Martin Visser ook van kunst. Al vroeg verzamelde hij kunt van Cobra. Veelbelovende, jonge kunstenaars ontdekte hij zoals Anselm Kiefer en Keith Haring. Hij kocht hun kunststukken en zo ontstond zijn kunstverzameling. in het Kröller-Müller Museum zijn maar liefst 400 items van zijn verzameling ondergebracht.

Je hebt nog geen product bekeken.

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.