Richard Hutten

divider

Richard Hutten

Richard Hutten studeerde in 1991 af aan de Design Academy Eindhoven (voormalig Academie Industriële Vormgeving). Samen met medeklasgenoten Piet Hein Eek, Jurgen Bey en Hella Jongerius heeft Richard Hutten de ontwerpwereld doen veranderen. In datzelfde jaar start hij zijn eigen designstudio waar hij meubels en interieurobjecten maakt. Met zijn afstudeerproject ‘No Sign Of Design’ verwierf hij snel bekendheid. Vooral in Azië worden deze heldere ontwerpen geroemd.

Richard Hutten Designs

divider

Richard Hutten Designs

Hutten is een succesvolle Nederlands designer. In 1994 brak hij internationaal hij door met zijn ontwerpen The Cross en S(h)it on it. Zijn ontwerpen benaderd hij vanuit de functionaliteit. Richard Hutten wordt geroemd om zijn vaak humoristisch ontwerpen. Zijn ontwerpen zijn onder andere opgenomen in de collectie van het Stedelijke Museum Amsterdam, Museum of Modern Art in San Francisco en het Vitra Museum.

Richard Hutten Ontwerpen

Met onder andere de mok met de grote oren, bekend als de Domoor beker maakte hij naam in Nederland. Voor het merk Moooi ontwierp Richard Hutten de Dandelion lamp, geïnspireerd op een paardenbloem. Ook heeft hij meubels ontworpen voor Lensvelt, Kvadrat en Artifort. Bekijk in onze webshop de Richard Hutten ontwerpen.

Je hebt nog geen product bekeken.

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.